Anexa de la parterul Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, distrusă cu barosul de Usatîi, dată în primire după reconstrucție

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a luat în primire lucrările de reconstrucție a anexei de la parterul Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, realizate cu suportul financiar al Fundației de caritate “Renato Usatîi”.

Fațada teatrului a fost restaurată complet. Pereții și coloanele au fost vopsite din nou. Supuse lucrărilor de reabilitare au fost tavanul și balustradele scărilor, dar și stâlpii de iluminat. Pentru achiziția tuturor materialelor de construcție au fost necesari 150 mii lei, bani alocați de Fundația “Renato Usatîi”.

Directorul teatrului s-a plâns primarului că ]n unele locuri vopseaua nou-nouță nu a stat mult timp curată. Cei care au lăsat urme pe pereți și coloane sunt tinerii care se dau cu rolele. Renato Usatîi i-a rugat pe aceștia să nu mai meargă cu rolele sau skateboardul pe acolo și i-a anunțat totodată că nu mai este mult până vor avea un skatepark în oraș.

„Anul acesta, așa cum am promis, vom amenaja un skatepark, așa că haideți să nu mai creăm această mizerie acolo unde oamenii au muncit. Lucrurile au fost aduse în ordine nu pentru ca tineri să-și facă aici de cap. I-am alungat pe cei care au construit ilegal nu pentru ca cineva să vină și să facă mizerie. Nu-i nicio problemă să vă plimbați pur și simplu. Nu o să vă alunge nimeni. Dar dacă cineva este prins cu o sticlă de bere sau că „pictează” pereții, etc., v-a sta de vorbă cu mine”, a spus Renato Usatîi.

„Dragi prieteni, vreau să-i mulțumesc omului, domnului Renato Usatîi, pentru pentru aportul adus acestui edificiu de cultură. Teatru înseamnă cultură. Vă invităm cu tot dragul să veniți la noi, dar nu scrieți, nu murdăriți, păstrați pentru că este centrul orașului nostru”, a spus directorul Teatrului Vasile Alecsandri, Slavian Vlad.

“Acesta este un monument istoric de care trebuie să avem grijă. Prin urmare, fac un apel către tinerii din municipiul Bălți. Dragi prieteni, am arătat deja că putem face ordine, eu personal am distrus cu barosul un perete ridicat ilegal, dar acum trebuie să arătăm că putem păstra ceea ce a fost realizat, pentru a ne putea mândri cu acest monument istoric nu doar municipal, ci și național. Haideți să facem fapte bune, să arătăm că lucrurile din municipiul Bălți se mișcă spre bine”, a spus Renato Usatîi.

Edilul a adăugat că în curând va invita tinerii din municipiu la o întâlnire pentru a discuta despre cum trebuie să arate noul skatepark.

„Anul acesta avem de realizat multe lucrări de restaurare. După cum spuneam, vom amenaja în oraș mai multe complexe gigantice de joc pentru copii, vom face un skatepark. În viitorul apropiat o să invit tinerii la o întâlnire, la care o să le arăt mostrele. Ei o să-l aleagă ceea ce o să le placă mai mult. O să amenajăm și zone de odihnă în oraș. După teatru, ne îndreptăm atenția spre cinematograful “Patri”, pentru care trebuie să achiziționăm un un record player modern. Prețul acestuia variază între 30-40 de mii de euro. Clădirea ne va fi oferită în chirie pentru o sumă simbolică, așa că în curând vom avea propriul nostru cinematograf. Ceea ce vă rog din nou este să păstrăm curățenia. Aștept ideile și propunerile Dvs. despre cum să înfrumusețăm teatrul, cinematograful, grădina publică. Sper că împreună cu dvs. nu doar ne vom proteja orașul, dar îl vom dezvolta și îl vom face mai frumos”, a spus primarul de Bălți.

Renato Usatîi a mulțumit constructorilor și arhitectorilor implicați în lucrările de restaurare a clădirii teatrului.

„Toate materialele au fost achiziționate cu banii oferiți de fundația mea de caritate, nu am cheltuit niciun ban al Primăriei”, a încheiat Renato Usatîi.