DESPRE FONDATOR

Fondator – Renato Usatîi

 

Renato Usatîi s-a născut la 4 noiembrie 1978 în or. Făleşti, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din or. Bălţi, Republica Moldova.

2000-2001 – sipervizor al Aeroportului Internaţional Chişinău, Republica Moldova.

2002-2004 – inginer-şef al Combinatului de Alimentaţie al ÎS „Căile Ferate din Moldova”, Republica Moldova.

2005-2015 – preşedinte al companiei VPT-NN, or. Nijni Novgorod, Federația Rusă.

2015 – prezent – primar al mun. Bălţi, Republica Moldova.

 

De la începutul activităţii sale publice, Renato Usatîi s-a străduit să ofere ajutor şi susţinere proiectelor de infrastructură, dar şi celor direcţionate spre diverse domenii şi în diferite localităţi ale Moldovei, cît şi unor familii concrete care aveau nevoie de ajutor.

Iniţial, necesitarea creării unei fundaţii de caritate a apărut în legătură cu intenţia de a finanţa un şir de proiecte în Bălţi. Ulterior, activitatea Fundaţiei s-a răspîndit pe întreg teritoriul Moldovei. „Vreau ca fiecare locuitor al Moldovei să se poată mîndri cu ţara sa”, spune Renato Usatîi. „Visez ca despre Moldova să afle şi să se vorbească în întreaga lume. Şi nu în legătură cu unele eventuale probleme şi nevoi, dar admirînd realizările poporului moldovenesc. Acesta e visul meu!” Renato Usatîi este cunoscut pentru investiţiile sale sociale în proiecte de caritate. Timp de doi ani a activităţii sale, din iulie 2015 şi pînă în iulie 2017, Fundaţia fondată de el a transmis spre susţinerea financiară a proiectelor din întreaga ţară, peste 30 de milioane de lei.

„Voi continua politica lucrurilor concrete. Eu nu pot fi fericit într-o ţară în care sînt încojurat de mii de oameni nefericiţi”, spune Renato Usatîi. „În timpul întîlnirilor mele am simţit o mare durere a mii de oameni şi le-am dat speranţă, pentru mulţi dintre ei – ultima. Sînt pregătit să-mi dedic întreaga mea viaţă pentru a schimba viziunea oamenilor despre politică şi politicieni.”