CONTINUĂ ACTIVITATEA DE INSTALARE A TERENURILOR DE JOACĂ PENTRU COPII, CUMPĂRATE DE RENATO USATÎII PENTRU COPIII DIN ORAȘELE ȘI SATELE ȚĂRII

0

„Astăzi în Taraclia are loc deschiderea unui teren de joacă pentru copii! În ultimul an am instalat 100 de complexuri de acest fel în toată țara. Peste 500 de copii au văzut marea… Sînt fericit ca nimeni altul!”, a scris pe pagina sa de Facebook președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

La inițiativa lui Usatîi au fost procurate din Bulgaria complexuri moderne pentru copii care pot înfrumuseța curtea oricărui oraș european. Anul trecut, camionul cu detaliile complexurilor de joacă a ajuns în Moldova și a început activitatea de instalare a acestora cu ajutorul primăriilor orașelor și satelor în care au fost aleși reprezentanți ai „Partidului Nostru”. Fundația „Renato Usatîi” și-a asumat toate cheltuielile de transportare, pregătirea teritoriului și instalarea echipamentului.

Poză: terenul de joacă din Taraclia

Conform tradiției formate, terenurile de joacă au devenit cadouri către Hramul orașelor și satelor. Mai ales că, în majoritatea localităților Moldovei, locurile de joacă pentru copii, în cel mai bun caz, sînt abandonate, iar de obicei – pur și simplu au fost pustiite și distruse, mai ales în sate unde locurile obișnuite pentru joc sînt drumurile pline de praf sau rîpele din apropiere. Așa cum, la timpul său, s-a exprimat Renato Usatîi, „la noi în Moldova aceasta seamănă mai mult cu poligoane pentru cascadori”. Iar închiderea în masă a școlilor sătești i-a lăsat pe copii și de curțile școlilor.

De aceea, coplexurile de joacă de înaltă calitate, pregătite conform tuturor standardelor europene și adaptate la toate condițiile climaterice, fără exagerare au devenit imediat punct de atracție pentru copii din localități.

Cel mai cunoscut element al complexurilor de joacă, comandate de Renato Usatîi, este toboganul, dotată compact cu un coș pentru baschet și două scrîncioburi cu scaune din masă plastică, ușoare, dar totodată rezistente, care nu cauzează traume copilului în caz de lovitură. În set intră și un carusel pentru copii. Pentru copiii mai mari terenul este dotat cu o masă de tenis și o masă pentru șah. Iar cei maturi, care au grijă de copii, pot sta pe bănci.

Pentru protejarea de vremea rea, instalația este acoperită cu mai multe straturi de vopsea rezistentă, iar lemnul a fost supus unui tratament de protecție, iar coborîșurile pe tobogane sînt fabricate din fibră de sticlă, proiectată special pentru terenurile de joacă pentru copii.

La ziua de astăzi, zece asemenea complexuri de joacă sînt instalate în sectoarele orașului Bălți, iar celelalte au fost împărțite între orașele și satele în care reprezentanții „Partidului Nostru” au fost aleși primari.