FUNDAȚIA DE BINEFACERE A LUI RENATO USATÎI A OFERIT 30 MII DE LEI ASOCIAȚIEI OBȘTEȘTI A PERSOANELOR STOMIZATE

0

Fundația de binefacere a lui Renato Usatîi a oferit 30 de mii de lei Asociației Obștești a Persoanelor Stomizate din Republica Moldova. Banii vor fi utilizați la crearea unui portal web de informare și educație a pacienților care suferă de această afecțiune. 

Scopul principal al organizației este crearea unor condiții prin care să poată informa oamenii cu stoma și rudele lor despre tot ceea ce înseamnă stoma și noul mod de viață pe care îl presupune. 


De asemenea, organizația își propune să atragă în comunitate medici specialiști, dar și pe toți cei care nu sunt indiferenți față de problemele oamenilor cu stoma.

Astfel, pe lângă portalul web, Asociația Obștească a Persoanelor Stomizate din Republica Moldova intenționează să elaboreze materiale tipărite pentru a informa cetățenii  despre persoanele nevoite să poarte cu ele pungi colectoare.

Fundația de binefacere a lui Renato Usatîi a fost înființată în 2015 la inițiativa primarului municipiului Bălți și președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi. Organizația de caritate este  prima din Republica Moldova, care a fost înființată pentru a sprijini ideile de dezvoltare a orașelor și satelor.