ÎN CAPITALA DE NORD A ŢĂRII AU FOST ADUSE COMPLEXE DE JOACĂ PENTRU COPII, PROCURATE DIN CONTUL FUNDAŢIEI „RENATO USATÎI”

0

În capitala de nord a ţării au fost aduse complexe de joacă pentru copii, procurate din contul Fundaţiei „Renato Usatîi”.

Ele vor fi instalate atât în municipiul Bălţi, cât şi în alte localităţi din nordul Moldovei.

Miercuri, unul din aceste complexe deja a fost instalat în satul Hiliuţi, raionul Făleşti. Complexele de joacă au fost aduse cu un tir din Bulgaria. Ele sunt produse la uzină şi sunt de o calitate foarte bună, a asigurat primarul de Bălţi. 22 de astfel de ansambluri au fost deja descărcate la un depozit din Bălţi. De tot vor fi 50 de unităţi.

Usatîi a explicat de ce instalarea terenurilor la Bălţi nu a început deocamdată. Primarul a relatat totodată, în baza cărora criterii vor fi selectate curţile unde vor fi instalate aceste terenuri de joacă. Pe lângă tradiţionalele tobogane şi bare orizontale, complexele au fost suplimentate cu mese pentru ping-pong, banchete şi mese pentru şah, pentru ca micuţii nu doar să se distreze, ci şi să-şi dezvolte capacităţile intelectuale.