Pe scenă au evoluat staruri de top din Moldova și Rusia, iar seara primarul capitalei de nord Renato Usatîi a trecut personal la masa DJ-ului

0

În seara de 22 mai, în centrul orașului Bălți a avut loc un concert grandios dat cu ocazia Zilei orașului și aniversării a 595 de ani de la fondarea capitalei de nord a Moldovei. La sărbătoarea organizată de Fundația „Renato Usatîi” și Primăria municipiului au venit mii de bălțeni și oaspeți ai orașului din întreaga țară. Oaspeți de onoare a sărbătorii muzicale au fost reprezentanții delegațiilor oficiale din străinătate, veniți pentru a felicita locuitorii orașului Bălți cu ocazia Zilei orașului.

Pentru 50 de mii de spectatori, adunați în piața centrală, au cîntat și dansat în această seară cei mai buni interpreți autohtoni și de peste hotare. Pe scena de sărbătoare au fost auzite cele mai tari nume ale show-bizului: Natalia Gordienco, Brio Sonores, Catharsis, Alexandr Marținkevici și trupa „Kabriolet”, legendarul Igor Nikolaev și DJ Smach (pentru care această zi a fost una specială – pe 22 mai își sărbătorește ziua de naștere).

Zecile de mii de spectatori au întîlnit-o cu entuziasm și pe cea mai tînără stea a Moldovei care cucerește cu succes și auditoriul rusesc – Eva Timuș. Primarul de Bălți, Renato Usatîi, i-a oferit Evei un buchet de trandafir imens și a cîntat cu ea în duet sub aplauzele mulțimii adunate.

Concertul a adunat turații, iar noaptea a trecut într-o festivitate populară cu dansuri și o horă tradițională. Renato Usatîi personal a trecut la masa DJ-ului pentru a mixa, iar DJ Smash care-și sărbătorea ziua de naștere incita atmosfera pe scenă. Cu o energie de nedescris, zeci de mii de bălțeni s-au distrat pe cinste, sărbătorind această zi de neuitat.