REPREZENTANȚII FUNDAȚIEI ȘI ACTIVIȘTII CIVICI AU VIZITAT 70 DE CASE DE COPII ȘI 46 DE INSTITUȚII SOCIALE

0

În ajunul Sfintei sărbători de Paște, reprezentanții Fundației „Renato Usatîi” însoțiți de mai mulți activiști civici, tradițional, îi vizitează pe cei aflați în dificultate – copii-invalizi, copii fără părinți, bătrîni și familii cu mulți copii. Ei cel mai mult au nevoie de căldură, grijă și atenție, iar cadourile din partea Fundației „Renato Usatîi” în ajunul sărbătorii creștine aduc bucurie și copiilor, și maturilor .

În 2016 acțiunea de binefacere din partea Fundației „Renato Usatîi” și echipei pe care o conduce primarul de Bălți, a cuprins peste 70 de case de copii, școli internat și centre de plasament pentru copii cu posibilități limitate, 46 de aziluri pentru bătrîni, centre de reabilitare, dar și centre de ședere temporară. De asemenea, cadouri din partea Fundației au primit și sute de copii-invalizi care locuiesc în familiile lor, precum și copii din familii social-vulnerabile.

În toate raioanele țării, activiștii au înmînat peste șase mii de cadouri.

„Există o tradiție forate frumoasă, care în fiecare an, de sărbătorile pascale, este susținută de Renato Usatîi – de a oferi daruri copiilor și oamenilor în vîrstă care cel mai mult au nevoie de ajutor. Și în acest an, în cadrul proiectelor realizate de Fundația „Renato Usatîi”, noi desfășurăm acțiunea caritabilă „Caravană de Paște””, spune președintele fundației, Elena Grițco.

„Sfînta sărbătoare a Paștelui este un simbol al bunătății și grijii, amintire despre ceea că fiecare dintre noi are nevoie de o familie care să-i ofer căldură și dragoste. Sîntem bucuroși să vedem cum fețele copiilor sînt luminate de zîmbete atunci cînd primesc cadouri de sărbătoare și sîntem bucuroși să simțim că facem o faptă bună.

Sarcina noastră conține și un mesaj foarte important pentru toți locuitorii țării, toți oamenii binevoitori – să fim mai buni, să-i ajutăm pe cei aflați în dificultate, să participăm la acțiuni caritabile, să susținem copiii rămași fără grija părintească, invalizii neajutorați, veteranii care necesită a fi îngrijiți, și toți cei care au nevoie de ajutor. E important să facem asta nu doar în ajunul sărbătorilor, dar și pe parcursul întregului an, așa cum face Renato Usatîi, susținerea căruia o simte permanent un mare număr de oameni din toată Moldova”, a spus Elena Grițco.

Renato Usatîi desfășoară acțiuni de binefacere deja al treilea an concomitent, atît personal, cît și în cadrul fundației care îi poartă numele. În 2015, în ajunul Paștelui, echipa lui Renato Usatîi a vizitat peste 30 de aziluri pentru bătrîni și 20 de case-internat din întreaga

Chișinău

Balti

Soroca

Sîngerei

Cahul

Florești

Ialoveni

Soldanesti

Taraclia

Rezina

Vulcanesti

Drochia

Donduseni

Ocnita

Orhei

Calarasi

Ungheni

Comrat

Cimislia

Leova

Criuleni

Ciadir-Lunga

Edinet