Un milion de de lei pentru skatepark și o tonă de produse alimentare pentru 100 de familii – din partea Fundației de caritate “Renato Usatîi” de Ziua orașului Bălți

La Bălți e sărbătoare. Orașul împlinește 599 de ani de la fondare. Cu această ocazie, președintele Partidului Nostru și primarul Renato Usatîi a pregătit mai multe cadouri, acoperite financiar de Fundației de caritate care îi poartă numele.

“Pentru că ne aflăm într-o situație dificilă creată de criza de coronavirus, de ajutor au nevoie nu doar familiile numeroase sau persoanele cu dizabilități, ci și cei care pot munci. De aceea, am procurat o tonă de produse alimentare care va fi repartizată cu ocazia Zilei Orașului familiilor ce au nevoie de acest ajutor. Este vorba de 100 de adrese.
M-am gândit ce cadou ar schimba fața orașului, de aceea am decis să aloc un milion de lei, din banii mei, pentru amenajarea unui skatepark. Săptămâna viitoare, vreau să invit tinerii din oraș la o întâlnire online, la care să-și spună părerile referitoare la locație, aspect și altele. Sunt în așteptarea diferitor propuneri de la diferiți producători, dar tineri vor alege proiectul care le va plăcea mai mult”, a spus Renato Usatîi.

“Am spus mereu că Bălțiul este un oraș deosebit cu oameni deosebiți. Bălțenii au fost mereu cei mai ospitalieri. Au știut să-i unească pe moldovenii nu doar de la nord, dar și din toată țara. Cu părere de rău, anul acesta nu putem organiza evenimente așa cum făceam de fiecare dată, dar cu prima ocazie, cum ar fi de Ziua Independenței, putem să unim toți cetățenii din țară aici în Piața Vasile Alecsandri, iar Bălțiul va deveni a 5-ea, a 6-ea, a 7-ea oară capitala nordului care unește o țară întreagă și nu doar pe cei de la nord”, a adăugat în încheiere primarul.